Argan Yağının Faydaları ve Kullanımı

Resim bulunamadı

Şifalı Bitkiler

07 Ocak 2012

Yorumlar Kapalı

1506 kez incelendi.

Argan Ya%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n Faydalar%C4%B1 ve Kullan%C4%B1m%C4%B1 150x150 Argan Yağının Faydaları ve KullanımıArgan yağının ismini belki çoğumuz yeni duyduk. Fakat içeriğindeki E vitamini ve diğer kuvvetli antioksidanlar sayesinde kozmetik sektöründe oldukça favori bitkisel üründür. Sadece Fas’ın güneybatısında yetişen Arganiaspinosa ağacından ortaya çıkarılan bu yağ Fas’ın sıvı altını olarak adlandırılıyor. İşte kozmetikçiler için çok önemli argan yağının faydaları…
Öncelikle cilt kuruluğunu önleyen yapısıyla vücudumuzdaki ince çizgileri doldurarak daha düzgün bir cilde kavuşmamızı sağlıyor. Cilt kuruluğuna iyi geldiği gibi yağlı ciltler için de çok önemli bir özelliği bulunmakta. Yapılan bir araştırma sonucu, içeriğinde argan yağı bulunan kremlerin sebum üretimini yüzde 43 azalttığı sonucuna varılmış..
Argan yağının yemeklik ve kozmetikte kullanılan 2 türü vardır. Kozmetikte kullanılanı soğuk pres yöntemiyle çıkartılır, 30 kg. meyveden alınan 4,5 kg. çekirdekten ancak bir litre yağ elde edilebiliyor.
Yetiştirilen daha doğrusu doğada yedişen bu bitkiyi Fas kadınları kendine has yöntemle ayrıştırarak yağını çıkartıyorlar.

En Çok Cevaplanan Sorular :
  • argan yağının faydaları ve zararları?
  • argan yağı zararları?

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , ,

Bu yazıda yorumlar kapalı.